martie, 2023

27mar19:00LIMBA ROMÂNĂ ESTE PATRIA MEA

Descrierea evenimentului

Pe 27 martie, Palatul Național „Nicolae Sulac” devine gazda unui concert inedit – „LIMBA ROMÂNĂ ESTE PATRIA MEA”. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, în cadrul ediției a 10-a a Decernării Premiilor în domeniul Culturii. Ziua de 27 martie nu a fost aleasă întâmplător, fiind Ziua Unirii Basarabiei cu România, acum 105 ani. Republica Moldova și România: două țări – o singură cultură!
În cadrul concertului, muzica și teatrul se vor îmbina de minune, datorită artiștilor Gheorghe Zamfir, Grigore Leșe, Vali Boghean Band, Cristofor Aldea-Teodorovici, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Bodochi, Diana Decuseară, Alexandru Pleșca.
Vor evolua:
Orchestra Națională „Lăutarii”, dirijor – maestrul Nicolae Botgros;
Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, conducător artistic – Mihail Agafița;
Capela Corală Academică „Doina”, conducător artistic – Ilona Stepan;
Dirijor – Daniel Jinga
Delectați-vă sufletul cu artă, într-un eveniment absolut inedit, pe 27 martie, la ora 19:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.
Biletele sunt disponibile online:
Premiile în domeniul culturii se acordă anual pentru produse de creaţie şi inovaţii artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional şi internaţional, au obținut aprecierea societăţii şi au contribuit la promovarea culturii naţionale.
Cultura ne umple inima de frumos. Să o prețuim și să o promovăm în fiecare zi.

Mai mult

Timpul

(Luni) 19:00(GMT+3:00) View in my time

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X